Bilimsel Etkinlikler

AUA 2013, San Diego, CA, USA

Amerikan Üroloji Derneği tarafından düzenlenen, üroloji alanında dünyadaki en kapsamlı ve en geniş katılımlı kongre olan AUA Yıllık Üroloji Kongresi (AUA Annual Meeting), bu yıl 4-8 Mayıs 2013 tarihlerinde California’nın San Diego şehrinde gerçekleştirildi.

ABD ve dünyanın çeşitli ülkelerinden çok sayıda üroloğun katıldığı ve yoğun ilgi gösterdiği “Robotik Radikal Prostatektomi Kursu” na konuşmacı ve eğitici olarak Türkiye’den ilk defa davet edilen Prof.Dr. Fatih Atuğ, bu alanda ülkemizi başarıyla temsil etmiş olmanın mutluluğunu sizlerle paylaşmaktadır.



Türk Profesörü Amerika'da robotik cerrahiyi anlattı.

Prof.Dr. Fatih Atuğ Amerika'da düzenlenen Üroloji Kongresi'nde robotik cerrahi hakkında sunum yaptı.

Türk Üroloji Derneği Üyesi Robotik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Fatih Atuğ, Amerikan Üroloji Derneği tarafından düzenlenen Üroloji Kongresi'nde robotik prostat ameliyatı konusunda eğitim verdi.

Atuğ yaptığı açıklamada Üroloji Kongresi'nin Mayıs ayının ilk haftasında California'nın San Diego şehrinde gerçekleştirildiğini belirterek, dünyadaki en yüksek katılımlı üroloji kongresi olan AUA'ya bu yıl çeşitli ülkelerden yaklaşık 20 bin civarında ürolog katıldığıni ifade etti.


Atuğ şunları söyledi:

"Sadece ABD'de yapılan AUA kongresi, dünyadaki en prestijli üroloji kongresi olarak kabul ediliyor. Bu yılki kongrede düzenlenen kurslardan bir tanesi de 'Robotik Prostat Kanseri Ameliyatı' kursuydu. Bu kursa eğitmen ve konuşmacı olarak katıldım.Bildiğimiz kadarıyla Türkiye'den bu kursa eğitimci olarak davet edilen ilk cerrah oldum. Bu konuda dünyaya yön veren insanlar Amerikalı cerrahlardır. Türkiye'den bir hekimin robotik cerrahi alanında eğitim vermek üzere en gelişmiş ülke olan ABD'ye davet edilmesi ülkemiz adına gurur vericidir. Genellikle Amerikalı doktorlar ülkemize gelip eğitim verirken bu sefer tersi oldu diyebiliriz."

Prof. Dr. Atuğ Amerikan Endoüroloji Derneği'nin yayınladığı üroloji alanında dünyanın en önemli bilimsel dergilerinden biri olan Journal of Endourology Dergisi'nin de bilimsel danışma kurulu üyeliğini yürütüyor.


ETKİNLİK & HABERLER